Empresàries

PC, VOL. 3. Empresàries de Catalunya

Si les mateixes dones, Empresàries de Catalunya, s’han posat d’acord a batejar el segle que som a punt de deixar enrere com el seu segle, el segle de les dones, els homes no hi tenim gaire a dir. Suposo que és una manera de felicitar-se per la feina feta, amb l’objectiu de veure reconeguts uns drets que la majoria d’homes els hi negava ahir, segurament per por a una venjança de les poderoses deeses que mai no va arribar.

En qualsevol cas, i en principi, les dones d’avui ja tenen allò pel qual tant van lluitar elles i les seves mares, de manera que ara una noia tindrà més o menys dificultats per esdevenir empresària, si aquest és el seu desig, no en funció del seu sexe sinó del color dels números del seu compte corrent. És clar que això no és culpa de les dones, no en va els homes segueixen ocupant la majoria de llocs de responsabilitat, i pagant menys diners a les nostres companyes de feina.

Els clixés, per la seva part, triguen més a desaparèixer que les cicatrius invisibles que provoca una separació o la mort d’un ésser estimat i les dones, que continuen tenint només dues extremitats superiors, han de fer mans i mànigues per portar alhora les regnes de la família, la casa i l’empresa i aconseguir superar no només els obstacles que troben sinó els pals que els posen a les rodes.

Per parlar d’aquests i altres temes no hi ha ningú millor que les nostres protagonistes en aquest llibre, i són les seves opinions les que podreu llegir en les pàgines interiors, però tot plegat vol dir que encara falla alguna cosa, que segurament són els homes que mouen el món amb els seus diners i els seus governs.

Així, em permetré acabar expressant la meva certesa que si les dones s’ho proposen els prendran el relleu i la meva confiança que, si es decideixen a fer-ho no només per elles mateixes, aquest serà un petit pas per a la dona, però un gran salt endavant per a la humanitat, amb l’objectiu que tothom, homes i dones de qualsevol condició, tinguem els mateixos drets.

[maxbutton id=»1″ url=»http://www.testimoniosparalahistoria.com/volumen/vol-3-empresaries/» ]

Veure altres obres de Testimonios para la Historia