Sr. Josep Colls
Sr. Josep Colls
PC, 15è VOLUM. Entitats mèdiques

SR. JOSEP COLLS

MEDIFORM GROUP

Text del 2003

La tecnologia punta esdevé essencial per incrementar el benestar de les persones.

El tractament mèdic especialitzat d’aspectes bàsics del benestar de la persona com la recuperació de la imatge i la prevenció del seu deteriorament forma part del camp de treball de Mediform Group. Aquesta empresa catalana, de sòlida trajectòria professional, posa a l’abast del sector mèdic i hospitalari una àmplia gamma de productes que aporten solucions noves en l’àmbit de la cirurgia plàstica i estètica. Josep Colls, director general de Mediform Group, va fundar la primera empresa del grup el 1988 “amb l’objectiu de comercialitzar tecnologia mèdica per als camps de la medicina i la cirurgia estètica, plàstica i reconstructiva i la dermatologia. Amb els anys aquest primer plantejament s’ha anat ampliant i adaptant a la lògica i l’evolució incessant del mercat mundial. En l’actualitat també existeix una divisió d’especialitats intervencionistes en què destaca el camp de la urologia amb l’aportació del Seed-Net, un tractament eficaç per resoldre el càncer de pròstata.” Avui Mediform Group té presència a l’Estat espanyol, Portugal, França i Brasil i segueix un procés d’expansió que l’ha de portar a instal·lar-se a altres països del món.

L’aportació de tecnologia d’última generació al sector sanitari és una de les premisses bàsiques de Mediform Group: “Sentir-se bé és el primer pas per transmetre una imatge positiva i feliç. La tecnologia punta esdevé essencial per incrementar el benestar de les persones. Busquem i adaptem nous productes a les necessitats dels professionals de la medicina. Només distribuïm tecnologia mèdica de companyies líders mundials. En aquest sentit, la nostra preocupació per les necessitats dels clients es manifesta clarament en el suport tècnic que els donem.”

Un equip de professionals altament qualificats i amb molta experiència estudia amb precisió cada projecte i aporta experiència i coneixement. “Un equip de treball dinàmic i molt ben organitzat dóna solucions eficaces amb total garantia de qualitat. He consolidat un equip humà i n’estic content. La formació científica i un servei tècnic àgil i segur són aspectes fonamentals del servei al client. Mediform ha creat un departament mèdic i d’aplicacions clíniques dedicat a la formació i suport clínic en els tractaments que es realitzen amb els productes que comercialitza, a més d’oferir informació i assessorament a més de mil professionals de l’Estat espanyol.”

Aquest departament s’encarrega de l’edició de la revista Surginews, que divulga totes les novetats en el camp de la dermocosmètica i cirurgia estètica, com les aplicacions del làser i la llum intensa polsada, a Espanya, França, Portugal i l’Amèrica Llatina. La formació de professionals es completa amb l’organització de cursos de formació periòdics que culminen en el simposi anual Jornades Internacionals en Làser, Llum Polsada i Tècniques Dermocosmètiques, que acull ponents de prestigi d’arreu del món i més de cinc-cents metges. “En aquestes Jornades a més de les comunicacions d’experts, s’organitzen tallers pràctics per mostrar als assistents les noves tècniques d’utilització.”

Mediform Group abarca un camp molt ampli de productes. “La nostra innovadora forma de fer ens diferencia de la resta de companyies del sector, cap de les quals arriba a abarcar l’amplitud de la nostra oferta. Som punt de referència a l’Estat espanyol pel nostre esforç i liderem el llançament de solucions innovadores. No és fàcil perquè cada producte nou s’ha de presentar i donar a conèixer, i se n’ha de transmetre la necessitat a un professional, el metge, que acostuma a ser molt conservador.”

El pilar bàsic de Mediform és el departament comercial: “L’ oferta de la línia d’implants es compon d’implants mamaris de gel de silicona, endopròtesis injectables i infiltracions per farcits (fillers). Hem introduït a Espanya les endopròtesis injectables i hem donat a conèixer a altres països el primer implant injectable permanent i a la vegada extraïble. La línia de dermocosmètica ha aportat nous conceptes cosmètics per al tractament de les arrugues i la flaccidesa. El 1997 la línia de sistemes de fototeràpia va introduir la fotodepilació mèdica i és en l’actualitat líder en el sector de les tècniques fotolumíniques amb aplicacions tan variades com l’eliminació de les lesions pigmentades i vasculars benignes, tatuatges, etc. La línia d’equips mèdics representa l’utillatge científic d’aplicació en medicina estètica per a la realització de tractaments estètics no invasius, mentre que la divisió d’intervencionisme distribueix la més avançada tecnologia en les especialitats intervencionistes, urologia i radiologia, amb una tècnica que ofereix al pacient una ràpida recuperació.”

Cadascuna d’aquestes línies de producte comporta una organització de venedors territorials altament especialitzats que reben el suport del Departament Mèdic del Grup. Aquestes tres xarxes de venda són coordinades i dirigides per caps regionals i un sol director comercial. Aquesta organització ens permet tenir una cobertura d’àmbit nacional amb un grau d’especialització molt qualificat.

“A finals de l’any passat vam presentar un equip revolucionari, la radiofreqüència, un sistema de corrent que s’aplica com a alternativa al lifting per a aquells pacients que tenen uns teixits l’estat dels quals encara no els fa candidats idonis per ser sotmesos a una intervenció, però que per altra part desitgen un restabliment de la situació d’anys anteriors. És un sistema no invasiu per crear una tensió quan encara no hi ha unes arrugues molt marcades.”

La incorporació d’equips de fotografia digital amb llum normal i UV, són altres dels productes novedosos que el Grup ha aportat darrerament, i que permeten visualitzar les lesions pigmentades encara no visibles, a fi de poder ser tractades en les fases inicials.

La medicina estètica a Catalunya ha passat de dirigir-se a un sector molt elitista a fer-se popular i assequible econòmicament. “Avui és una realitat important al nostre país. Ha condicionat que molts metges amb poques possibilitats de treball accedissin a l’aplicació de tractaments diversos com el d’obesitat i cel·lulitis, així com els tractaments facials. La cirurgia plàstica, a més, ha anat accedint a la utilització de les eines del metge en estètica per assolir resultats estètics que complementen els reconstructius. Tot i així, actualment, la medicina estètica encara no està suficientment reglamentada i caldria que des de les institucions sanitàries i organismes oficials clarifiquéssim la situació.”

Josep Colls ha desenvolupat una trajectòria professional molt vinculada al sector sanitari, un àmbit que va conèixer a través del seu pare, fabricant d’aparells electrobisturís. L’esforç i la voluntat ferma de contribuir decisivament a la millora de la qualitat dels productes plàstics i sanitaris han convertit el seu projecte en un referent per al sector mèdic i hospitalari.