PC, 19è VOLUM. Impuls immobiliari

ARMAND VINARDELL CANO

TERRES INDUSTRIALS I ESPORTIUS, S.L.

Text del 2008

“Estudiem quin ha de ser el paviment més adequat en cada cas”

.

La relació d’Armand Vinardell Cano, gerent de l’empresa Terres Industrials i Esportius, S.L., amb el sector de la construcció i del formigó es remunta a l’any 1971. “Quan només tenia 14 anys, vaig començar a treballar al sector tèxtil. Concretament, vaig entrar en una oficina, perquè estudiava d’administratiu, però no em va agradar gaire el funcionament del sector ni la part econòmica, ja que m’adonava que era molt inferior al ram de la construcció.”

Així, amb 15 anys va fer oposicions per treballar en una planta de formigó de Sabadell. “Vaig començar d’oficinista fins arribar a ser cap de planta. Amb 22 anys tenia 42 persones al meu càrrec, els distribuïa la feina diària, m’ocupava de l’atenció telefònica i col·laborava en les tasques administratives. Els 18 anys de treball en aquesta empresa, fins l’any 1989, em marcaren força, perquè vaig passar de nen a home. També foren molt importants per a la meva formació, perquè em permeteren aprendre com funcionaven les instal·lacions i, en canviar de feina, vaig poder aplicar els coneixements adquirits.”

Novament, les aspiracions del senyor Vinardell el portaren a fer oposicions per entrar a la companyia Uniland Cementera, S.A. “La seu social de l’empresa és al carrer de Còrsega, a Barcelona. M’encarregava de la delegació del Vendrell i de la de Riudoms, al costat de Reus. Vaig ajudar-los a muntar una planta. Després d’uns anys en aquesta feina, vaig cansar-me dels continus viatges que havia de fer des de Sabadell, on vivia, fins al lloc de treball al Vendrell i a Reus.”

Finalment, el senyor Vinardell va decidir establir-se pel seu compte i va crear la societat Terres Industrials i Esportius, S.L. “L’any 1998 vaig muntar l’empresa Terres Industrials i Esportius, S.L., amb seu social al carrer Riu Sec de Sabadell. La nostra activitat se centra a realitzar i aplicar diversos tipus de paviments de formigó per a empreses i instal·lacions esportives. Ens dediquem també a executar petites reformes i a construir piscines i pistes de tennis i de paddle. El nostre àmbit empresarial inclou tot Catalunya. Per dur a terme aquesta feina i atendre una cartera de més de 600 clients, comptem amb una plantilla de 30 empleats, entre el personal fix i els col·laboradors puntuals.”

Per mitjà del departament tècnic i comercial, Terres Industrials i Esportius aconsella els clients sobre la millor solució per a cada necessitat. “Estudiem quin ha de ser el paviment més adequat en cada cas, el qual pot anar des del paviment tradicional (Standard) fins al més tècnic. Aquest últim requereix un estudi previ d’idoneïtat, segons hagi de suportar càrregues dinàmiques pesades (Elephant) o bé requereixi una alta exigència pel que fa al nivell de planimetria (Planimetric).”

Armand Vinardell desvela que la clau de l’èxit rau a hissar sempre la bandera de la qualitat i el bon servei. “Faci el que es faci, sigui el que sigui, s’ha de conèixer i s’ha de fer bé. La qualitat i el bon servei han estat sempre la meva senyera, per damunt del preu. Hem de vendre amb honradesa i crear confiança, com es deia a la meva època d’estudiant. També he procurat rodejar-me de bons professionals, aliens o de l’empresa, la qual cosa he aconseguit amb el temps. I, sobretot, hem ofert la imatge d’una empresa formal en els seus compromisos. Aquesta trajectòria ha contribuït al fet que Terres Industrials i Esportius s’inclogui a la llista de les principals empreses espanyoles del 2006, com recull l’informe anual de l’acreditada consultora D&B. La seriositat de la nostra companyia es pot comprovar d’una manera fidedigna, ja que estem en procés d’obtenir les certificacions ISO 9001 i ISO 14001, les quals són, respectivament, de qualitat i de protecció mediambiental.”

Dels nombrosos encàrrecs duts a terme per Terres Industrials i Esportius, el senyor Vinardell en destaca alguns: “Hem realitzat el projecte del Parc Empresarial Badalona Sud, el Polígon Industrial Can Petit i Can Parellada de Terrassa, l’aparcament soterrani de Badia del Vallès, el Polígon Industrial els Pinetons de Ripollet, el Vapor Gran de Terrassa i el pàrquing de Badalona. També hem treballat en diversos indrets de Sabadell: als carrers Buxeda, Creueta, Covadonga, Tres Creus, etc. De pistes de tennis, n’hem fet una vintena, amb formigó porós. Ara n’estem fent una a Castellar del Vallès. Pel que fa a les piscines, n’hem fet unes 15. Treballem amb diverses immobiliàries: La Clau, Aterba de Terrassa, etc.”

Entre tots els paviments del catàleg, en destaca especialment un: “El paviment industrial es pot considerar la nineta dels meus ulls, per nostàlgia, ja que va ser el primer que vam fer, i perquè és el vessant més important dins de l’empresa. L’any 2003, quan la companyia experimentava un creixement considerable, vam arribar a fer set obres cada dia a diferents llocs amb aquest tipus de paviment. El fet de dur a terme aquesta feina, amb la intendència que implica, combinant plantes de formigó diferents i ferro, nivells, etc., en diverses poblacions, té un desgast enorme. Malgrat tot, aquesta activitat m’encanta.”

Armand Vinardell se sent afortunat per l’ajut que rep de la seva família. “És immensa la sort que he tingut a la vida. La meva dona, la Isabel, i les meves filles, la Sandra i la Sílvia, han estat sempre un gran suport. Sense la Isabel no hauria fet ni la meitat del que he fet. Ella ha tingut sempre una bona feina, té la seva parcel·la i jo tinc la meva, però m’ha recolzat en tot moment, mai no m’ha posat pals a les rodes. La Sandra em va ajudar quan tenia 15 anys; al principi no volia venir a l’empresa, però no se’n penedeix, perquè diu que hi va aprendre moltes coses del món laboral. Ara és advocada i exerceix al Grup Mundial Mercer a l’Illa Diagonal. Està molt ben situada, s’encarrega del Dret Mercantil i l’estranger, i l’aprecien molt. En un futur, no descarta la idea de tornar a l’empresa familiar. La Sílvia està acabant publicitat i relacions públiques i, segurament, buscarà una sortida professional dintre d’aquest sector.”