Cristina Riba i Trepat
Fotografia cedida
11è VOLUM. Biografies rellevants de les nostres emprenedores, Pròleg

Sra. Cristina Riba i Trepat

Professora de la Universitat Autònoma de Barcelona

Text del 19/04/2019

El canvi s’apropa; i aquest canvi el portaran les dones. Serà un canvi de paradigma: una nova manera d’existir de la humanitat.

Serà una humanitat guiada per valors universals; valors que tenen totes les cultures, els valors femenins:

La generositat, la bellesa, la tendresa, l’alegria, la valentia, el coratge, el compromís, la perseverança, l’austeritat, la humilitat, la noblesa d’esperit, la bondat, la confiança, l’esperança, la paciència i, per sobre de tot, l’amor.

Llegint les biografies que l’Àngel Font recull, m’he adonat que moltes d’aquestes dones emprenedores transmeten aquests valors.

Elles són les que nodreixen el canvi, encara que no són les úniques, n’hi ha a milers: moltes, la majoria, som mares de…, germanes de…, mullers de…, àvies de…, tietes de…, filles de…, companyes de…

Segur que, quan llegiu aquestes biografies, descobrireu que a la vostra família teniu dones excepcionals, dones emprenedores que transmeten aquests valors en silenci i que preparen aquest gran canvi de la humanitat.

Agraïm a les dones excepcionals de les nostres famílies que ens han fet com som i ens ho han ensenyat; àvies valentes i coratjoses que transmeten als seus fills l’alegria i el misteri de la vida. Àvies estudioses i austeres, mares de tots els fills que Déu els va donar. Àvies que no hem conegut però de les quals, tot i així, sentim la seva tendresa dins nostre. Mares que sempre han estat aquí. Germanes que ens recorden qui som. I filles portadores de tot llegat i creadores d’aquest gran canvi.