PC, 21è VOLUM. Estètica corporal i equilibri emocional

DORA SÁNCHEZ DE SAN BLAS i ENRIQUE, DORA I MAURICIO RANGEL SÁNCHEZ

LAMDORS

Text del 06-07-2010

“S’ha de tractar l’ésser humà de manera integral, ja que la salut i la bellesa físiques no s’expliquen sense la salut i la bellesa mentals i emocionals”

“Moltes persones s’adrecen a l’esteticista quan presenten algun tipus de problema estètic, cosa que exigeix un tractament eficient, rigorós i no intrusista, sense cap mena d’efecte secundari”

“Formen professionals, produïm cosmecèutics amb fórmula pròpia destinats a tractaments amb protocols preestablerts i investiguem, dissenyem i patentem aparatologia d’ús estètic”

Els éssers humans som criatures socials i desitgem sentir-nos acceptats en la societat. Gaudir d’una bona imatge estètica ajuda a facilitar aquesta integració”

“S’ha de partir de l’autoacceptació per aconseguir la veritable millora. L’estètica és una ciència que neix des de l’interior”

Dora Sánchez de San Blas, coneguda popularment com a Dorita, i els seus tres fills, Dora, Enrique i Mauricio Rangel Sánchez, són al capdavant del grup empresarial Lamdors, I.T.C.E i de l’Acadèmia Europea d’Estètica i Cosmetologia Científica, ambdós exponents clars de l’afany de superació i millora constants i de la feina ben feta. Formada als Estats Units en cosmetologia, una branca de la ciència desconeguda fins fa poc al nostre país, la senyora Sánchez va iniciar la seva tasca empresarial a Catalunya l’any 1981. “Vaig tenir la sort de néixer en una família amb moltes inquietuds intel·lectuals. El meu pare, un home rigorós i molt preocupat perquè els seus fills disposéssim d’un bon bagatge cultural, estimulà les nostres ganes d’aprendre a través de la seva meravellosa i ingent biblioteca i del control de les activitats en què invertíem el nostre temps de lleure. Ell em va inculcar que qualsevol afirmació s’ha de poder justificar de manera lògica i/o empírica i que tot és qüestionable i millorable si es fa de manera raonada i constructiva.”

Tenint en compte aquest esperit crític, no és estrany que, en formar-se, Dora Sánchez aprofundís en una branca amb tanta vigència com l’estètica. “El 1984 vam fundar Lamdors, S.A., amb l’objectiu de cobrir en el nostre sector la necessitat d’informació i d’un sistema de treball amb garantia de resultats. Començàrem la nostra labor presentant per tot Espanya els nostres seminaris sobre tècniques de tractament especialitzat, sempre en base al coneixement de les disfuncions cutànies. Conèixer-les en profunditat genera el desenvolupament de fórmules cosmecèutiques especialitzades i de tractaments adients per aplicar-les. El compromís personal de Lamdors, S.A., i dels professionals clients nostres, és garantir que això continuï sent d’aquesta manera i no a l’inrevés. Avui dia seguim amb la mateixa dinàmica però disposem d’un un programa formatiu molt complert, a nivell de màster en Estètica Professional, que oferim als nostres centres de formació. Les nostres clients-esteticistes inconformistes i investigadores són les nostres millors alumnes…”

La qualificació i l’especialització dels professionals són clau per al seu èxit. “El nostre no és un mercat comercial; és un sector professional que aplega els experts en problemes estètics, els quals, un cop formats, han de reciclar-se contínuament per tal d’estar al dia i no perdre l’anomenada postura d’expert. A tot això cal afegir la màxima capacitat i coherència en química cosmètica. Hem d’oferir a les esteticistes veritats comprovades, honestedat i efectivitat, d’aquí que no es pugui escatimar en qualitats i concentracions de principis actius ni tampoc confondre un mercat professional amb massa perfums, colorants, envasos coloristes i fantàstics o missatges fantasiosos.”

El públic cada vegada és més exigent, cerca l’excel·lència en el tractament i en els resultats. “El públic actual és un repte engrescador per a les esteticistes amb inquietuds de superació. La investigació ha esdevingut una prioritat en el nostre sector i la formació sorgida de la recerca acurada és un deure i un compromís que ens exigim. De fet, estem concorrent amb la medicina estètica.”

Amb totes aquestes premisses d’honestedat i rigor va néixer Lamdors, investigació i desenvolupament d’estètica científica. “Formem els professionals responsables de realitzar els tractaments. Cap esteticista no pot fer servir els nostres productes si no ha passat per un curs de formació avaluat mitjançant una proves de confirmació de coneixements. En aquest centre, a més, es pot estudiar un màster en Estètica Científica. També produïm cosmecèutics amb fórmules pròpies destinats a tractaments amb protocols preestablerts, per a l’acne, la higiene del cutis, el rejoveniment facial i la remodelació de la silueta. Aquesta setantena de tractaments és aplicada, o bé als pacients que acudeixen al nostre mateix centre d’estètica, Lamdors Institute, o bé a aquells que ho fan a centres d’arreu el territori nacional, on treballen professionals formats a les nostres aules i que poden accedir als nostres tractaments i productes. Fem servir les fórmules Lamdors, el secret de els quals és que compten amb les concentracions més altes dels més efectius principis actius en la correcció i recuperació del teixit cutani, l’absència de perfums i colorants, amb baixos conservants i envasats tècnicament, i l’evidència que, en qüestió de rejoveniment facial, s’ha d’aportar a la pell allò que ha anat perdent amb el pas dels anys. Tots els nostres productes estètics tenen base científica i la seva eficàcia parteix d’un sistema de tractament basat en l’anàlisi, el diagnòstic i la prescripció. En tercer lloc, l’Institut de Tecnologies i Ciències Estètiques (I.T.C.E.) s’encarrega d’investigar, dissenyar i patentar aparatologia d’ús estètic, com ara Meso-Vac Injector System, un sistema multifuncional que s’empra en tractaments de mesoteràpia electrònica, bioestimulació fins al teixit muscular i vacuoteràpia. Es pot utilitzar tant a l’àrea facial com a la corporal. El seu avantatge és que parteix dels beneficis de l’ús fisioterapèutic de corrents elèctrics, els quals únicament incideix en l’àrea tractada i on totes les funcions actuen simultàniament, de manera que s’escurça la durada dels tractaments.”

L’èxit d’aquesta empresa, familiar però professionalitzada, rau en el fet que “ens agrada i estimem allò que fem, i que ho fem amb molta passió i dedicació, sempre partint d’una bona, sòlida i contínua formació.”

Plenament consolidats a Catalunya i la resta de l’Estat espanyol, on tenen delegacions amb aules de formació a diverses ciutats, en l’actualitat inicien l’expansió internacional. “Estem començant a exportar els tractaments a Rússia, Holanda, França, etc.”

Les fites aconseguides des d’un profund exercici de la responsabilitat palesen també l’admiració i la implicació de la nova generació amb el projecte. “Quan vaig engegar el meu projecte a Barcelona, Dora i Enrique estaven estudiant als Estats Units. Ambdós es van interessar i implicar tant en la meva aventura empresarial a Espanya que van venir a incorporar-se en el projecte, en el qual també compto amb en Mauricio. Em sento molt orgullosa del compromís dels meus tres fills i de les ganes que tenen de continuar amb el meu somni.”

Un somni que pot vincular-se amb la creació i l’autorealització que ens permet relacionar-nos amb els altres membres de la comunitat. “Els éssers humans som criatures socials i desitgem sentir-nos acceptats en la societat. Gaudir d’una bona imatge estètica ajuda a facilitar aquesta integració, i és indubtable que pot haver-hi usuaris que vulguin millorar la seva aparença de cara als altres, però també n’hi haurà que simplement ho facin per a ells mateixos, pel desig de superació que tots tenim. Això fóra el més saludable; val a dir que és necessari partir de l’autoacceptació per tal d’aconseguir la veritable millora. L’estètica és una ciència que neix des de l’interior.”