Sr. Ismael Pérez Caparrós
Sr. Ismael Pérez Caparrós
PC, 19è VOLUM. Impuls immobiliari

ISMAEL PÉREZ CAPARRÓS

FINCAS JUDITH, S.L.

Text del 2008

“L’administrador immobiliari està molt a prop de les persones”

.

Fincas Judith és una societat jove nascuda de l’esperit emprenedor d’Ismael Pérez Caparrós, un empresari amb capacitat de treball i empenta que ha sabut donar forma a una immobiliària que en poc temps ha trobat el seu espai dins d’un mercat molt competitiu. Joventut i molta il·lusió són aspectes que es combinen en la figura d’Ismael Pérez per donar resposta a les necessitats d’habitatge d’una àmplia franja de població. Situada al cor del barri de Sants, Fincas Judith és una empresa amb una sòlida implantació especialitzada en l’oferta a la zona de Barcelona i rodalies. “Els nostres serveis abracen tota la gamma del mercat immobiliari, tant de locals comercials com de pisos, torres i cases, per comprar, vendre o llogar. Gestionem, venem i comprem tot tipus d’immobles. Pretenem aconseguir allò que ens demanen els nostres clients, adaptant-nos a les seves necessitats i preferències, oferint-los tota la nostra experiència i posant-la al seu servei.”

Ismael Pérez és administrador de finques, una especialitat que li permet actuar dins del sector amb coneixements amplis. Els seus inicis empresarials van forjar-se fa set anys, quan al costat d’alguns membres de la família va crear una empresa immobiliària. Aquell primer moment va ser una etapa d’aprenentatge per poder fer un pas en ferm fa quatre anys, quan va decidir crear la seva pròpia empresa. “De fet, van néixer dues noves empreses, Promociones Inmobiliarias Pérez Caparrós i Fincas Judith, dedicades a dos àmbits de treball ben diferenciats però que es combinen i entrellacen. La primera es dedica a la construcció i la compra d’immobles, mentre que la segona realitza tasques d’intermediació.”

En la professió intervé un factor de sensibilitat humana important. “Comprar un pis o una casa significa que una persona o un grup de persones duen a terme una inversió important, una despesa econòmica molt gran que en la majoria de casos implica contractar una hipoteca. Es tracta d’un pas més que significatiu a la vida de les persones, que requereix donar-los confiança, garanties en l’operació i una part de tracte humà i proper. M’agrada participar en aquest moment d’il·lusió de la gent, ajudar-la a tramitar la hipoteca i aconsellar-la sobre quin camí és el millor. L’administrador immobiliari està molt a prop de les persones.”

A més d’administrador de finques, l’Ismael Pérez és pèrit judicial, labor que desenvolupa de forma complementària. “Rebo encàrrecs de diferents jutjats per realitzar peritatges.”

El seu projecte empresarial té el suport i la col·laboració de la seva esposa Lídia. Ambdós han donat forma a Fincas Judith, que porta el nom de la seva filla Judith, que potser en un futur podrà seguir el traç dels seus pares en el negoci immobiliari. Fins aleshores, resta un llarg camí per recórrer en un mercat determinat per esdeveniments globals i evolucions irregulars. L’Ismael Pérez ha estudiat en profunditat el sector i les seves peculiaritats; per exemple, un aspecte important de les immobiliàries, el vessant contractual: “Vaig començar com a inversor de l’empresa familiar, la qual cosa em va ajudar a veure totes les modalitats de contractes que fan les agències. Amb el suport d’advocats experimentats i d’especialistes en aquest tipus d’operacions, tinc un coneixement precís sobre com s’han de fer les coses perquè no es produeixin situacions problemàtiques que s’hagin de resoldre per la via judicial.”

Tant pel que fa a l’obra nova com a les reformes de pisos, confiar en professionals seriosos i experts és fonamental. “Ara bé, el seu criteri tècnic a vegades topa amb les preferències del comprador. Els aparelladors i els arquitectes ens lliuren projectes que a vegades modifiquem segons el que creiem que el client desitja. Generalment, els compradors volen que l’habitatge tingui més d’una habitació i potser més d’un bany. Prefereixen dependències petites que separin espais, sobretot els immigrants. Les reformes que realitzem es fan amb criteri estètic i coherència seguint els consells dels professionals i les indicacions del client. M’agrada revisar qualsevol intervenció dels tècnics. Ser rigorós i exhaustiu és imprescindible per no cometre errors i assegurar la màxima garantia d’una obra i de les reformes que es realitzen. Els materials i els acabats han de ser de bona qualitat, i estem comprovant que en aquest sector no tothom treballa correctament. Hi ha inversors que només renten la cara del pis. A nosaltres ens interessa reformar-lo per tal que esdevingui millor. Els especialistes amb els quals treballem en són conscients i asseguren la qualitat de les reformes.”

El sector immobiliari ha viscut uns anys d’una gran bonança econòmica marcada per l’abaratiment de les hipoteques i l’augment del preu dels habitatges. “Han estat anys de gran activitat dins del sector i de moltes operacions immobiliàries. L’ascens excessiu del preu del sòl ha contribuït de forma decidida a apujar els preus dels habitatges. Quan vaig introduir-me en el sector, les coses eren més fàcils que no pas en el moment actual, en què l’activitat és més moderada. Les hipoteques s’han encarit i sembla que estem entrant en una etapa d’estabilització de preus. L’arribada de la immigració al nostre país ha estat fonamental per aguantar l’embranzida del sector. En tot cas, nosaltres continuem venent i esforçant-nos per donar al client allò que necessita, assegurant-li la honestedat de les operacions.”

Dos comercials especialitzats en el sector immobiliari i una secretària s’integren dins l’equip dirigit per l’Ismael Pérez Caparrós. Bàsicament, treballen el mercat immobiliari de segona mà. “Fincas Judith té molts clients estrangers, de països i nacionalitats molt diverses. Cadascun té maneres d’actuar i de comportar-se particulars. El fet diferencial cultural es detecta fàcilment a l’hora de realitzar operacions immobiliàries: hi ha cultures amb un grau de formalitat més elevat que altres. M’agrada tenir tractes amb persones d’origen xinès per la seva formalitat. A vegades ens trobem amb situacions complicades fruit d’un canvi de decisió del futur comprador, que es fa enrere a l’últim instant, no dóna importància a determinades operacions i després ens reclama les arres lliurades pensant que les pot recuperar. Aquesta realitat ens ha portat a actuar d’una determinada manera: abans d’agafar qualsevol paga i senyal fem un perfil del client, un estudi per detectar quina pot ser la seva forma d’actuar.”

El mercat del lloguer d’habitatges passa per un moment àlgid. “Els propietaris estan marcant preus molt elevats. Una estratègia sovint arriscada perquè amb preus alts acostumen a haver-hi poques garanties de cobrament. Cal més sentit comú i racionalitat a l’hora de determinar els preus dels pisos, perquè si no, el que es fa és convidar de forma indirecta a col·locar-hi més inquilins a dins. Són molts els propietaris que prefereixen llogar que vendre. No és el millor moment per vendre un pis. A més, el venedor sempre hi perd; en aquest sector disposar d’un immoble és sempre una bona inversió de futur.”