Sr. Javier Pérez del Pulgar Roig
Sr. Javier Pérez del Pulgar Roig
PC, 19è VOLUM. Impuls immobiliari

JAVIER PÉREZ DEL PULGAR ROIG

Text del 2008

“Per vendre un habitatge primer cal vendre una localitat, valorar-ne la cultura i la identitat”

L’assessorament professional és una faceta fonamental en la compravenda d’immobles. Avui la població coneix molt millor el mercat i és conscient que el paper dels assessors immobiliaris aporta més seguretat a qualsevol transacció. Javier Pérez del Pulgar Roig coneix a bastament el sector, en el qual porta més de 20 anys. Hereu d’una tradició familiar en el camp de la construcció i la promoció immobiliàries, va preferir especialitzar-se en l’assessorament, l’administració i la gestió. Des d’aquest prisma privilegiat disposa d’una visió àmplia de l’evolució que ha experimentat el sector els últims anys.

Com indica Javier Pérez del Pulgar, “a l’assessorament immobiliari cal tenir experiència per entendre les situacions dels clients i una gran dosi de psicologia. Escoltar, investigar les necessitats implícites o explícites de la persona que busca consell requereix comprensió i anàlisi per part del professional que assessora. Els clients sovint es fan una idea que moltes vegades no es correspon amb l’oferta i demanda reals, concreten uns paràmetres de les seves necessitats que no són els adequats. Hem de fer que ens deixin veure les seves il·lusions sobre l’habitatge, l’entorn… per poder-los orientar amb criteri. Aquesta part de la tasca, especialment agradable perquè implica interacció humana amb el client, es complementa amb una altra més feixuga, malgrat que imprescindible, que inclou l’assessorament fiscal, la gestió notarial, el registre sobre la venda, el finançament… aspectes tècnics i normatius, en definitiva, que exigeixen professionals molt ben preparats, amb un coneixement profund i actualitzat de la normativa.”

El pare del Sr. Pérez del Pulgar ja es dedicava al sector immobiliari. “A casa es vivia plenament l’entorn de la promoció d’habitatges. M’agradava molt l’arquitectura, la meva vocació frustrada. Vaig començar la carrera, però no vaig saber conduir-la. El meu pare em va ajudar molt i em va dir que si volia continuar al sector no tot començava i acabava amb l’arquitectura. Aleshores vaig iniciar la carrera de Dret i, paral·lelament, ajudava els arquitectes a l’oficina. També vaig treballar en una constructora fent visites d’obra, portant nòmines… La pèrdua del pare va comportar que amb els meus germans decidíssim que m’encarregaria d’acabar els projectes i les obres que s’havien iniciat. En viure el sector immobiliari com a petit empresari, vaig aprendre a decidir, a tractar amb la gent, a sentir-me sol… Els socis i col·laboradors del meu pare em van ajudar.”

Finalment, arribà el moment de plantejar-se el seu propi projecte. “Em vaig associar amb l’arquitecte Javier Barba Torra i vam començar a construir; érem joves i teníem reptes innovadors. El 1982 fórem premiats per la CEE per l’aplicació d’energia sostenible en una construcció de Llavaneres. Tot i ser anys de dificultats, vaig decidir comprar Òrgan, una empresa nascuda el 1967 que es dedicava a l’assessorament, la intermediació i l’administració de finques a Sant Cugat del Vallès.”

Javier Pérez del Pulgar ha desenvolupat bona part del seu recorregut professional a Sant Cugat del Vallès. Quan va arribar a aquesta localitat tenia 32 anys i una gran il·lusió per conèixer-ne la gent i desenvolupar-s’hi professionalment. Des d’Òrgan s’aniria forjant el futur: “És una empresa d’intermediació, que administra comunitats de propietaris, fa controls de patrimonis immobiliaris, lloga pisos; és a dir, una empresa que ni promociona ni construeix, sinó que proporciona serveis.”

Llavors les coses eren força diferents a l’actualitat, però la població vallesana ja mostrava potencial per convertir-se en una vila cabdal de l’àrea metropolitana de Barcelona: “Ha crescut molt en els darrers anys a causa d’una arribada progressiva de nova població que hi ha trobat un entorn agradable, proper a Barcelona però amb els atractius d’una vila amb tradició. El seu monument més important i conegut és el monestir, que compta amb la rosassa romànica més gran de Catalunya.”

Als primers temps de creixement urbanístic, Sant Cugat era una ciutat dormitori. Avui les coses són diferents: “Podem parlar de ciutat sostenible on la gent fa vida i gaudeix del que té, amb una àmplia gamma de serveis i infraestructures. Des de la nostra entitat no només hem valorat les qualitats de Sant Cugat i el seu estil de vida, una combinació de tradició i modernitat, sinó que així l’hem volgut promocionar a gent de fora que s’hi ha interessat. Per vendre un habitatge primer cal vendre una localitat, valorar-ne la cultura i la identitat: una manera de fer país.”

Avui Sant Cugat es troba entre els municipis de l’Estat espanyol que té en el nucli urbà més arbres per habitant. Hi ha hagut una transformació de la localitat a tots els nivells. “S’han obert centres comercials, però també s’ha treballat per potenciar una forma de vida local, de compra al petit comerç, l’espai relacional on es produeix la interacció de la gent. Hem construït una vila renovada però amb un segell d’identitat.”

Tradicionalment, la societat espanyola ha mostrat preferència per l’opció de comprar l’habitatge i no tant per la de llogar-lo. Entre la població hi ha una cultura immobiliària formada i avui el client sap expressar les seves necessitats i preocupacions davant d’un assessor: “Fa 20 anys els assessors, en moltes ocasions, pràcticament havíem de fer de ‘pares’. Rebíem una parella que es volia casar i l’ajudàvem a fer el pla de vida: triar la casa que s’adaptaria més a allò que necessitarien, portar-los a la caixa d’estalvis, assessorar-los en les hipoteques… Se’ls veia desorientats, sobretot en el moment de fer la sol·licitud d’un crèdit. Avui les coses han canviat. Bancs i caixes tenen una complicitat amb el client que fa que la nostra intervenció no sigui imprescindible en el marc hipotecari. La seva tasca inspira confiança. A l’altre extrem hi ha el venedor del pis, la tasca del qual és complexa i requereix professionalitat i ètica. Hi ha persones que no estan formades i la manca de bons professionals ha desorientat el mercat. Molts pisos no s’ofereixen al preu real perquè s’han valorat sense criteri. Actualment, en molts casos estan taxant més els bancs que les immobiliàries, perquè la gent es refia més d’aquestes entitats.”

En aquesta dilatada trajectòria professional hi ha hagut persones que han participat directament en l’assoliment dels diversos projectes. “Durant 20 anys he tingut al meu costat una persona de confiança, en Jordi Montserrat Mauri, que ha estat puntal de la meva activitat i que segueix sent imprescindible pel desenvolupament de l’empresa.”

L’èxit professional s’uneix a la il·lusió per un projecte que ha crescut amb el temps i amb l’esforç de Javier Pérez del Pulgar, del seu equip i molt especialment de la seva esposa, M. Lluïsa Clavell Mallol. “M’ha ajudat molt en una llarga etapa que ha implicat grans esforços, intranquil·litats i riscos per portar endavant els projectes. La confiança en un objectiu ens ha permès arribar al moment actual amb gran il·lusió i motivació.”