PC, 20è VOLUM. Empenta i Coratge

JOSEP MARIA TORRENS I FERRER

PETROMIRALLES

Text del 29/12/09

“El nostre diferencial amb les grans petroleres és el servei personalitzat que oferim. Les nostres oficines estan obertes els 365 dies de l’any les 24 hores del dia. I el nostre equip de professionals domina 16 idiomes”

“Sempre hem apostat decididament pel medi ambient. Hem estat pioners en la introducció al mercat espanyol del biodiesel i del bioetanol, a més de ser els primers a vendre l’additiu ureic AdBlue i a microfiltrar els nostres carburants”

“El clima de desconfiança social vers les propostes dels polítics agreuja la ja delicada situació econòmica”

“S’haurien de prendre mesures a fi de limitar els pagaments a un màxim de 60 dies”

“Hem de recuperar la cultura de l’esforç i del respecte”

Els germans Josep Maria i Pere Torrens i Ferrer es van iniciar en el negoci dels carburants de la mà del seu pare, Josep Torrens, quan l’any 1967 obrí una petita benzinera en el municipi de Santa Maria de Miralles. Aleshores no podien sospitar que el modest negoci familiar esdevindria un potent grup empresarial. “El 1996, el meu germà i jo volíem créixer dins el sector i vam decidir sortir del poble i muntar altres benzineres a Vilafranca i a Igualada, a més d’iniciar-nos en la distribució de combustible per aquestes comarques. Així naixia PETROMIRALLES, S.L.” L’empresa, constituïda avui com un grup petrolier independent, no va cessar d’expandir-se, i actualment actua com a operador petrolífer i distribuïdor de combustibles i carburants, i disposa d’una xarxa de benzineres pròpies i adherides.

Josep M. Torrens, director general de la companyia, constata l’auge lent però constant de la seva aposta empresarial. “De mica en mica ens hem anat posicionant en el mercat i ara ocupem el setè lloc a Espanya en la venda de carburant. Tenim 13 benzineres a Catalunya i una al País Basc. I disposem de gasolineres col·laboradores arreu de l’Estat. Venem carburant a tot el país. Hem passat de ser una petita benzinera a facturar 855 milions d’euros i a tenir més de 200 treballadors. Malgrat això, no estem participats per cap tipus de multinacional ni companyia inversora. Som una empresa del tot familiar.”

El senyor Josep M. Torrens és també alcalde de Santa Maria de Miralles. “Quan expliquem l’abast actual de la nostra empresa a la gent del poble es queden parats, perquè continuem fent el mateix de sempre: vivim en una casa de pagès, fem de pagès i tenim els amics de tota la vida. Tanmateix, el nostre negoci ha crescut de l’ordre d’un 25% per any durant l’últim decenni.”

Un dels secrets del seu èxit ha estat el coneixement proper dels clients. “Vam començar a treballar en la benzinera del pare, a peu del canó. Anàvem nosaltres mateixos a repartir combustible amb els camions. Això ens va permetre conèixer de primera mà les necessitats dels compradors. El nostre diferencial amb les grans petroleres és el servei personalitzat que oferim.”

Les oficines de PETROMIRALLES estan obertes els 365 dies de l’any “i les 24 hores del dia. No tanquem ni per Nadal. Si un conductor té una dificultat en una de les nostres benzineres pròpies o adherides, ubicades a llocs estratègics, perquè la seva targeta no funciona o perquè la informàtica falla, ens pot trucar a les quatre de la matinada. I li respondrem al telèfon en la seva llengua, perquè tenim un equip de professionals que domina fins a 16 idiomes, i li resoldrem el problema.” Així mateix, l’empresa fidelitza els clients amb unes targetes per a carburants que ofereixen beneficis econòmics i diversos avantatges, com la recepció a final de mes d’una factura detallada sobre el consum, la deducció de l’IVA o la declaració del gas-oil professional.

L’actual crisi econòmica ha empès l’entitat a desplaçar l’interès cap a clients forans. “Hi ha hagut una davallada en la compra de carburant per part de les empreses espanyoles; per tant, hem hagut de reforçar els serveis dirigits a companyies estrangeres que operen a Espanya. Qualsevol empresa forana que s’ha atansat l’hem anat a buscar per tal d’oferir-li que vingui a repostar els seus camions a la nostra xarxa de gasolineres. I ho hem aconseguit. Els venem carburant a bon preu i oferim, entre d’altres serveis, un finançament avantatjós. En definitiva, els fem el vestit a mida.”

Tot és més fàcil i proper que amb una multinacional. “Solucionem amb celeritat els possibles problemes que ens plantegen. I, si algú ens vol conèixer, ens hi desplacem.”

La crisi ha retardat una mica els seus plans d’expansió cap a Andalucía i Galicia, “però ja podem tornar a engegar aquest projecte. I tenim també els ulls posats a Europa: volem donar servei als nostres clients estrangers més enllà de les nostres fronteres.”

Un altre tret diferencial de la xarxa de gasolineres de PETROMIRALLES és la constant presència de personal a la pista, “perquè sabem que ens ajuda a vendre més. Hi ha gent a la qual no agrada embrutar-se les mans amb benzina o que prefereix trobar algú quan acut a una benzinera de nit.”

Els serveis de bar o botiga són concebuts només com un extra complementari. “Per això, els preus dels productes no són tan alts com a les botigues de les grans petroleres, que centren el negoci en la gestió. Per contra, el que nosaltres volem sobretot és que la gent vingui a posar benzina. Tampoc subcontractem res. Els camions de distribució són propis, i als xofers els contractem nosaltres; fins i tot els aconsellem el recorregut òptim per arribar al client. I, gràcies al GPS, sabem en tot moment on estan i a quina hora arriben al seu destí.”

Quant al subministrament de matèria primera, “fa quatre anys compràvem el carburant a proveïdors nacionals, però, a causa del nostre creixement, ens van començar a apujar els preus per evitar que fóssim tan competitius. Per això, hem obert una societat a Suïssa, des de la qual comprem carburant a Àsia, Amèrica, Àfrica i Europa. Cada mes arriben a diferents terminals portuàries, especialment a les de la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH), entre tres i quatre vaixells cisterna amb 35 milions de litres de carburant, que distribuïm al major o al detall per mitjà d’oleoductes o amb la nostra flota de camions.”

Des de la seva fundació, “PETROMIRALLES ha apostat decididament pel medi ambient.”

El grup ha estat pioner en la introducció en el mercat espanyol del biodiesel, carburant elaborat a partir d’olis reciclats. També foren els primers a oferir bioetanol, substitutiu natural de la benzina. “I hem tornat a ser pioners, en vendre l’additiu ureic AdBlue, un producte que es fa servir per reduir la contaminació dels vehicles pesants, i en microfiltrar els nostres carburants.”

En aquesta època de crisi, “el clima de desconfiança social vers les propostes dels polítics agreuja la ja delicada situació econòmica.”

Josep M. Torrens creu que “la por per part dels empresaris davant la descomposició del nostre teixit industrial fa necessari prendre mesures a fi de limitar els pagaments a un màxim de 60 dies.”

Igualment, “s’haurien d’imposar penes legals perquè gent que incompleixi amb un pagaré o un xec no ho pugui fer una segona vegada.”

De fet, detecta “cert recel generalitzat. Els nostres proveïdors estrangers, per exemple, són cada vegada més exigents amb les nostres garanties bancàries.”

En aquest sentit, el canvi d’actitud de les entitats financeres és essencial per poder superar la crisi. “Tot i que a curt termini repercutiran negativament en la societat, les fusions de les caixes seran una solució per sanejar els seus comptes i que tornin a donar crèdits amb normalitat: això sí, amb la lliçó ben apresa i sense tornar a la imprudent dinàmica de les darreres dècades.”

Per acabar, el senyor Torrens creu que cal potenciar l’educació cívica a les escoles. “Hem de recuperar la cultura de l’esforç i del respecte. Actualment, l’hem perduda.”