PC, 21è VOLUM. Estètica corporal i equilibri emocional

MARTA ROYO I GELABERT

SPAZIO ZERO

Text del 01-12-2010

“L’ésser humà ha de treballar la salut des de tres nivells: cos, ment i esperit”

“Quan tractem la persona estèticament, estem incidint alhora en la seva part física i orgànica internes. I també en la seva part emocional”

“Amb el Programa Purity fem una detoxificació que va des de l’àmbit mental, com poden ser les preocupacions o angoixes, fins als dipòsits de greix per aprimar-se, reduir l’estrès, pal·liar l’acumulació de metalls pesats a l’organisme o eliminar càrregues elèctriques procedents de mòbils, ordinadors i d’altres

“Pretenem que la gent vibri a nivells de freqüència més alts”

“Oferim sensacions, intangibles”

“Inconscientment, qui ens visita entra en una altra dimensió, a un espai del no-espai on és possible una desconnexió absoluta d’allò superflu per trobar-se a si mateixa, cosa que ens permet el canvi d’estructures”

La cadena d’hotels SB Hotels té presència a Barcelona, a la província de Tarragona i a Tortossa. L’Hotel Diagonal Zero, ubicat davant del Parc del Fòrum, compta amb l’spa Spazio Zero, dirigit per Marta Royo i Gelabert, educadora física de formació, naturòpata, homeòpata, especialitzada en medicina xinesa i especialista en bioressonància. “Som un equip de sis terapeutes que fem tècniques d’estètica, massatges i entrenaments personals. Per accedir al nostre spa no cal allotjar-se a l’hotel, malgrat que, de moment, els seus clients i els veïns del barri continuen sent majoria. Però a Spazio Zero estem oberts a tota la ciutat, a tot el país i a tot el món. Això significa que acollim qualsevol persona que desitgi venir a les nostres instal·lacions, obertes de 10 del matí a 10 de la nit. Tanmateix, no busquem volum de gent, al contrari: oferim exclusivitat i exquisidesa, per això espaiem les visites en el temps.”

La senyora Royo acumula molta experiència en el camp de la salut física, un bagatge complementat amb la seva gran inquietud pel saber. “Un dia vaig veure que els programes d’entrenament que feia perquè els meus clients tinguessin qualitat de vida es quedaven curts. Això em portà a aprofundir en el camp de les teràpies holístiques i energètiques relacionades amb la medicina quàntica i les àrees de ressonància: tot és qüestió de vibracions d’ona. Avui, cada cop més, la cultura occidental i l’oriental estan confluint. I és lògic. Que des de la medicina occidental oficial se segueixi desdenyant tot el saber acumulat a Orient des de fa 6.000 anys no té raó de ser. La medicina occidental només pretén eradicar un símptoma; la medicina oriental va més enllà. Estudia per què s’ha produït el desequilibri, quins òrgans s’han descompensat i quina zona del cos n’ha estat la font. Veu la persona en sintonia amb la natura.”

Actualment és el millor moment per la confluència d’ambdues perspectives. “Cada vegada hi ha més temps d’oci i més gent madura fent activitat física. El culte a la salut és una necessitat de la vida estressant que portem. Per això ha augmentat la demanda d’espais de plaer, relaxació i benestar. Els sabers orientals representen el 80% de la nostra filosofia de salut.”

Filosofia i tècnica es donen la mà a Spazio Zero. “Seguim un protocol. Quan arriba un client nou, el primer que li fem és una fitxa de salut. Volem tenir la certesa que no té cap afecció greu, com ara asma, diabetis o qualsevol cardiopatia. A continuació, si ve amb un objectiu marcat, l’assessorem per aconseguir-lo i, si ve sense cap idea predeterminada, l’informen de totes les possibilitats i l’aconsellem de les més prioritàries segons el seu perfil. En general, els circuits termals i els massatges són les opcions terapèutiques més habituals, amb tota la varietat que hi ha en els segons, que poden ser els típics suecs o descontracturants, o bé complementar-se amb reflexologia i digitopuntura.”

Spazio Zero també és un àmbit social. “Volem que sigui un espai distès, on la gent que ve comparteixi i interactuï, que trenqui l’aïllament al qual ens porta la dinàmica urbana actual.”

L’era de la comunicació és paradoxalment l’era de la incomunicació. “Alguna gent ve a fer-se massatges, no pas perquè els traguem les contractures, sinó per sentir el contacte humà. Sovint, els massatges tenen més efectes terapèutics des del punt de vista psicològic que físic. A Spazio Zero disposem de tractaments especials per a parelles. Tenim espais per tractar clients de dos en dos, amb dues lliteres i jacuzzi privat. Els fem un massatge i després es banyen junts. Creem un entorn íntim de felicitat perquè surtin reforçats com a unitat col·lectiva i individual. La nostra vocació és crear una dimensió diferent, deslligada de les rutines quotidianes. Oferim sensacions, intangibles. Hi ha un missatge subliminal de canvi d’estructures. Inconscientment, el nostre client sap que entra a una altra dimensió, a un espai del no-espai on és possible una desconnexió absoluta d’allò superflu per trobar-se a si mateix.”

La major part de problemes físics habituals tenen una rel psicològica. “Afeccions com l’estès dolor d’esquena es minimitzarien si la gent evités determinades postures, es cuidés des del punt de vista alimentari i fes esport suau.”

Un altre factor que altera la nostra salut són les ones elèctriques que ens envolten. “La tecnologia omnipresent ens carrega el cos d’energia, i aquesta energia ens desgasta. En els nostres tractaments mirem de contrarestar aquesta càrrega extra amb cremes que incorporen essències i activen canvis orgànics per desfer-la. L’ésser humà ha de treballar la salut des de tres nivells: cos, ment i esperit. Nosaltres, quan tractem la persona des del punt de vista estètic, sabem que estem incidint en la seva part física i orgànica interna, i també en la seva part emocional. Tot va lligat. Una persona no s’estructura en diversos compartiments estancs. Per això assessorem la clientela a tots els nivells; som com uns consultors en un sentit molt ampli. Aconsellem sobre nutrició, relacions personals, aspectes professionals, etc. En el nostre espai tractem les persones com a convidades. L’ambient que creem, amb espelmes, encens i cromoteràpia, ja és, per si sol, saludable. És un entorn agradable, ple de calidesa.”

Amb conceptes tan clars i específics com els de Spazio Zero, seleccionar un equip adequat és una tasca àrdua. “Dono molta prioritat a la qualitat humana, que és realment la que marca la diferència, perquè la formació i la qualitat professionals no serveixen de gaire si al treballador no li agrada la feina o no s’hi entrega. Vull motivació, implicació.”

Crear aquest esperit col·lectiu no vol dir en cap cas deixar de banda les individualitats. “M’agrada que cadascú tingui la seva forma de ser i la seva manera d’aportar. Solament marco una línia d’actuació conjunta, que de vegades passa per coses tan senzilles com tractar els altres tal com t’agradaria que et tractessin a tu. La nostra sol ser una feina agraïda. Tothom ve predisposat a passar-s’ho bé, a gaudir del seu lleure i escapar de la rutina. És totalment diferent a treballar a un hospital, on la gent hi va perquè no té més remei.”

Marta Royo col·labora també amb Montse Escobedo, directora de Six Senses Spa a l’Hotel Arts Barcelona, on, des del gener, “implementarem un nou programa anomenat Purity per a qualsevol client que vulgui fer un tractament detoxificant. Purity consisteix en una dieta específica i en tota una sèrie d’infusions drenants, depuratives i aprimants, a més a més de massatges localitzats amb olis essencials i exfoliacions corporals per tal de renovar la pell. També inclou l’ús de saunes, banys de vapor, estiraments orientals, meditació i molts més serveis. I tot això acompanyat amb teràpia de color, so i aromes per despertar els sentits. Purity pretén actuar sobre la dimensió física i estètica de les persones, cuidant el cos des de dins cap a fora, com una forma d’assolir benestar i una millor qualitat de vida.”