Sr. Néstor Jacob Escario
Sr. Néstor Jacob Escario
PC, 19è VOLUM. Impuls immobiliari

NÉSTOR JACOB ESCARIO

ÁREA ZERO – JONES LANG LASALLE

Text del 2007

M’agrada implicar-me personalment en cada projecte i fer-ne un seguiment exhaustiu.

Néstor Jacob Escario exerceix de gerent a Área Zero, una empresa que enfoca la seva activitat professional al sector de l’arquitectura i l’interiorisme dirigit a oficines, locals comercials, hoteleria i col·lectivitats. Fill d’un empresari belga, el senyor Jacob compta amb una experiència de 25 anys en el seu camp professional. “En el transcurs de tot aquest temps he arribat a projectar més de 500 oficines. El meu pare, que també es deia Néstor, havia disposat de diverses empreses i, entre d’altres activitats, també va dedicar-se a la promoció immobiliària i projectà edificis a Madrid i a Zamora. Però al que veritablement es dedicava amb devoció era a la filatèlia, una especialitat en què s’arribà a convertir en un dels millors experts i per la qual fou mundialment reconegut.”

Amb seus a les ciutats de Barcelona, Madrid i Lisboa, Área Zero, que pertany al grup Jones Lang LaSalle, s’encarrega de combinar el disseny i la tècnica en cada un dels projectes que realitza. “Fem un seguiment complet i personalitzat de la petició de cada client i supervisem totes les comandes des del començament fins al projecte final que lliurem. Un dels nostres objectius principals és que cadascuna de les tasques que se’ns encarreguin sigui exclusiva i acompleixi els requisits concrets que se’ns demanen; és per aquest motiu que treballem en contínua interacció amb els nostres clients.”

Área Zero consta d’un ampli ventall de professionals distribuïts en diferents departaments. “Entre les nostres delegacions de Barcelona i Madrid s’hi compta una plantilla de 36 professionals que es reparteixen en diferents àrees de treball. Es tracta d’un equip molt vàlid, del qual estic orgullós, que col·labora entre si en una interrelació contínua per aportar la màxima qualitat als projectes que desenvolupem. D’aquesta manera, per tal que una idea inicial acabi sent viable i s’arribi a materialitzar, disposem de personal administratiu i comercial, arquitectes, interioristes, dissenyadors, enginyers i instal·ladors.”

La tasca habitual d’en Néstor Jacob consisteix a treballar per a intermediaris del sector immobiliari. “Quan els intermediaris disposen d’un edifici, sol·liciten els serveis d’Área Zero perquè ens encarreguem de realitzar-ne tota la logística. La nostra labor consisteix a satisfer cada un dels requeriments que necessitarà la companyia una vegada hagi ocupat el nou edifici.”

Sovint, però, també és el senyor Jacob qui ajuda l’intermediari a trobar empreses que comprin o lloguin els seus immobles o locals comercials. “Acostumo a prestar un servei molt ampli a les agències immobiliàries i els ofereixo un bon suport logístic. En la majoria d’ocasions, des d’Área Zero els resolem situacions que s’escapen del seu abast i actuem en camps més tècnics, com els plànols, les llicències o les intervencions. Durant la meva trajectòria professional he acumulat una sèrie de coneixences importants amb diverses empreses, la qual cosa m’ha proporcionat la possibilitat que companyies com ara IBM, Microsoft, Nike, Aventis o Roche, entre d’altres, sovint acudeixin directament a mi. En el cas concret de Nike, actualment treballem per aconseguir una superfície de 9.000 m2 on l’empresa pugui establir-se. Coneixem bé les necessitats dels nostres clients, sobretot les d’aquells amb qui ja hem treballat prèviament. Sabem quin és el tipus d’activitat que desenvolupen i, per tant, som capaços de trobar el local que més s’escaigui als seus requisits.”

Per tal que un negoci amb les característiques d’Área Zero es mantingui al capdamunt, cal professionalitat i constància. “Treballar amb tenacitat i ser conscient que són necessàries moltes hores de feina són dos aspectes gairebé imprescindibles. Nosaltres ens movem dins un àmbit en què la rapidesa és una exigència. Sabem que a les empreses que s’ubiquen en nous espais els cal molta pressa per perdre el mínim de productivitat i acomplir les dates dels seus contractes. La majoria de mudances d’oficines es realitzen durant els caps de setmana i som nosaltres qui ens encarreguem de supervisar-les. Això significa que, en els meus 25 anys de vida professional, he treballat la meitat dels caps de setmana. M’agrada implicar-me personalment en cada projecte i fer-ne un seguiment exhaustiu a fi que, quan els nostres clients s’instal·lin en un nou local, se sentin identificats amb el nou entorn. Per aconseguir-ho, tinc en compte cada detall i, abans que es traslladin, faig un estudi específic en què consta la disposició dels seus antics despatxos. D’aquesta manera puc mantenir el seu criteri d’una forma força fidedigne i encaixar-lo en el nou espai. Val a dir que, realment, la nostra feina és esgotadora, però alhora també és molt gratificant.”

L’àmbit de les oficines és un món eminentment canviant. La implantació de les noves tecnologies, la transformació dels requeriments professionals i l’encariment dels espais han propiciat que les infraestructures dels sectors comercials s’hagin anat modificat al llarg del temps. “Resulta molt curiós veure com, en només uns deu anys, el concepte de l’espai ha canviat totalment. Abans s’imposava amb molta força la divisió de superfícies, i una gran majoria d’empleats disposava del seu propi despatx. Actualment, l’alça en el preu del metre quadrat de les oficines ha contribuït que s’intenti rendibilitzar l’espai tant com sigui possible. D’aquesta manera, avui dia acostumem a realitzar poques divisions i concebem molts espais diàfans i comuns on els empleats treballen conjuntament. També, gràcies a l’avenç de la informàtica, podem empetitir elements com les taules de treball, ja que les pantalles planes dels ordinadors, que s’han imposat en els darrers anys, estalvien molt d’espai.”

Tots aquests nous matisos han permès d’estalviar espai i diners i que la manera de treballar sigui molt més efectiva. “Qualsevol oficina o local comercial ha d’acabar sent una mescla molt precisa de disseny i operativitat, ja que, al cap i a la fi, l’espai que ocupa una empresa s’empra per treballar. Els interioristes d’Área Zero es dediquen a analitzar de manera molt concreta el tipus de producte que venen els nostres clients i el públic al qual va dirigit; a partir d’aquí, com a creatius que són, creen el concepte estètic que més s’hi avingui. Així doncs, la tasca principal dels interioristes consisteix a incorporar el disseny a la funcionalitat de cada empresa.”

El progrés, tal com ha passat en altres sectors, també ha transformat el camp de les oficines. “En els locals comercials i les oficines, l’estètica i la tecnologia conflueixen per formar un mateix espai i fer la vida més còmoda a les persones que els usen. Un dels aspectes que més em motiva de la meva feina és el món d’evolució constant en què es mou. Els materials, les tecnologies, l’electrònica, es renoven amb una celeritat gairebé prodigiosa, i el fet d’adonar-me que mai no en sé prou, que puc aprendre’n contínuament, és molt engrescador i apassionant.”