Sra. Rosa Montcusi i Boronat
Sra. Rosa Montcusi i Boronat
PC, 21è VOLUM. Estètica corporal i equilibri emocional

ROSA MONTCUSI I BORONAT

CAREN’S CENTRE D’ESTÈTICA I DIETÈTICA

Text del 15-12-2010

Per tal d’esdevenir un bon professional de l’àmbit estètic és imprescindible tenir dots o nocions de psicologia.

Tractar el cos sempre significa incidir sobre la ment, d’aquí que el nostre comportament sigui afectuós, càlid i molt humà.

L’esteticista no pot fer medicina antiaging, però sí que pot retardar l’envelliment a través de la recerca de l’harmonia interior, de l’equilibri físic i mental.

Aprimar-se, com tot a la vida, és sobretot qüestió de voluntat. Les meves dietes funcionen; els productes nutricionals que ofereixo, també. Ara bé, qui s’ha d’aprimar és la persona que em visita, i per fer-ho cal que hi posi tota la força mental.

Després d’una extensa trajectòria vinculada a la companyia Poliglas, S.A., primer com a secretària d’alta direcció i després com a franquiciada de l’empresa Yves Rocher,  Rosa Montcusi i Boronat va decidir desvincular-se d’aquesta multinacional francesa amb la intenció de titular-se en el camp de l’estètica i poder establir-se pel seu compte. “El meu avi em va dir un dia que el món era dels que evolucionaven, un consell que vaig pensar que era el moment de posar en pràctica.”

Ja fa sis anys que fundà CAREN’S Centre d’Estètica i Dietètica, entitat que també dirigeix. Ubicada a l’entresòl quart de la plaça Jacint Verdaguer número 10 de la ciutat de Tarragona, el nom d’aquesta empresa té una curiosa història. “CAREN’S és un nom format, la síl·laba Ca del nom de la meva filla Carla; per la inicial del meu, Rosa, la lletra r, i la síl·laba en pel meu fill Josep Enric. La s final la vaig haver d’afegir perquè existeix una empresa del sector cosmètic que es diu Caren, i per registrar el nom ens havíem de diferenciar.”

Cos i ment són dues realitats que van lligades; sol ser habitual que, quan tenim un problema intern, l’exterioritzem i, quan tenim un problema extern, l’interioritzem. “La unitat del cos i de la ment obliga els professionals de l’estètica a tenir dots psicològiques. Quan vaig formar-me en aquest àmbit no es tenia en compte aquesta indiscutible evidència, cosa que sempre em va semblar errònia. Confio que avui dia els alumnes d’estètica rebin nocions de psicologia, perquè són del tot imprescindibles si un vol esdevenir veritablement un professional qualificat. El cert és que les persones que acudeixen a nosaltres moltes vegades no només busquen que cuidem el seu físic, sinó també el seu esperit. Volen ser escoltades i compreses. El nostre tracte ha de ser, en conseqüència, respectuós, càlid i molt humà, ja que tractar el cos sempre significa incidir sobre la ment. L’objectiu és que la clientela surti relaxada i contenta, que perdi la noció del temps. Amb aquesta finalitat, hem d’emprar tots els mitjans al nostre abast. I comunicar-nos obertament amb la persona visitada és essencial. A l’era de la tecnologia comunicativa, paradoxalment estem perdent el contacte humà en benefici dels aparells tecnològics. Si volem embellir-nos és per tractar amb els altres a nivell personal, no pas per comunicar-nos a través de la xarxa o el telèfon. Jo, cada matí, procuro quedar amb algú per fer un cafè. D’altra manera, acabaria formant part del creixent aïllament social, i això, al meu parer, és inadmissible.”

Des d’aquest punt de vista comunicatiu, els centres d’estètica fan també una funció social. “Especialment, en el cas de la dona. És veritat que les coses han canviat molt i que hi ha dones presidint països i governs, però encara hem de fer un sobreesforç de socialització en comparació amb els homes. De vegades, la soledat d’algunes dones pot ser produïda per no saber qui són ni poder ocupar el lloc que en realitat els correspon.”

Bona part de la clientela arriba a CAREN’S amb el propòsit de retardar l’envelliment. “De miracles, no en podem fer; però una persona de 50 anys cuidada, en l’actualitat es veu més jove que una de la mateixa edat de fa 30 anys. L’esteticista no pot posar bótox ni treure arrugues –això és competència dels metges–, però sí que pot retardar l’envelliment a través de la recerca de l’harmonia i de l’equilibri entre el cos i la ment. En aquest sentit, el ventall de serveis que oferim és molt ampli. El nostre dia a dia consisteix en tractaments facials i tractaments corporals. Dels primers, fem antienvelliment, antioxidants, hidratacions, etc. Dels segons, massatges reafermants, reductors, olis essencials, etc. Fem servir pocs aparells, perquè ens agrada més la feina manual.”

Tots els massatges tenen una durada mínima d’una hora. “Fem massatges antiestrès i relaxants amb xocolata, amb algues, amb or i, darrerament, un amb micropartícules de cristalls de pedres semiprecioses. També fem maquillatge. Maquillem núvies i nuvis, per exemple, així com maquillatge de carrer, de festa i de nit.”

Malgrat que domina majoritàriament el sector femení, val a dir que alguns dels clients de CAREN’S són homes. “La coqueteria masculina està en alça. I cal tenir en compte que els homes que van a un centre d’estètica són clients molt fidels.”

A pesar de totes les possibilitats que ofereix la indústria cosmètica o el món de l’estètica, la persona ha de saber envellir amb dignitat i sentir-se bé amb el cos que té. “Els tractaments preventius segur que estalvien moltes arrugues. Ara bé, un cop ja es tenen, s’han de saber portar. El mateix es pot dir d’operar-se els pits. Una dona que s’opera el pit amb 50 anys, ¿realment necessita fer-ho?”

El dilema medicina estètica/cirurgia estètica no és fàcil de resoldre. “Sempre recomano les meves clientes que davant d’un pas tan important es posin en mans del millor professional, del millor metge. La medicina estètica, no ens enganyem, dura sis mesos. Si et fas uns llavis nous, cada poc temps te’ls has de retocar o arreglar. El meu consell personal és no fer-se res que no garanteixi cinc anys de no estar-hi pendent.”

La senyora Rosa Montcusi és també dietista i nutricionista. “Quan el client recorre a mi, no ve a només a aprimar-se. M’explica els aspectes psicològics que l’han portat a engreixar-se o les motivacions que li han fet prendre la decisió de perdre pes, com pot ser la necessitat d’estar més atractiu i sentir-se bé amb ell/ella mateix/a. Aprimar-se, com tot a la vida, és sobretot una qüestió de voluntat. Sé per experiència que les meves dietes funcionen, i que els productes nutricionals que ofereixo, també. Clientes amb disciplina han perdut fins a 25-30 quilos. Jo poso els mitjans; ara bé, no cal dir que, qui s’ha d’aprimar, és la persona que em visita, i per fer-ho és imprescindible que hi posi tota la força mental.”

Perdre pes és, sobretot, una de les maneres més eficaces de recuperar autoestima. “Molta gent ve perquè vol fer un canvi, indefinit però transcendental, a la seva vida. Per aquest motiu, quan una clienta arriba a perdre, per exemple, cinc o sis quilos, gairebé invariablement transforma el seu look, tant a nivell de perruqueria i estilisme com de roba. Amb sis quilos menys són una altra persona.”

A CAREN’S Centre d’Estètica i Dietètica dispensen un seguit de productes cosmetològics. “Els productes que nosaltres venem a les clientes perquè se’ls emportin a casa amb el propòsit que segueixin elles mateixes els tractaments són de la mateixa gran qualitat que els que apliquem a la cabina. La indústria cosmètica ha avançat molt i està a un nivell molt elevat.”

Més complicat és trobar el personal adient per a un centre d’estètica. “A la foto del currículum tothom queda bé, però en persona la cosa canvia. Per molta titulació que tingui, lògicament és difícil que una noia que no transmeti pulcritud i elegància pugui treballar a CAREN’S, entre altres raons perquè nosaltres oferim una imatge d’harmonia, senzillesa i netedat.”