PC, 21è VOLUM. Estètica corporal i equilibri emocional

XAVIER HERNÁNDEZ IRIBERRI

BODY CLÍNIC

Text del 19-07-2010

Millorar l’aspecte del nostre cos es reflecteix en la nostra salut i en el nostre estat d’ànim.

Som molt conscients del valor que els consumidors atorguen a la comoditat, a la eficàcia i a la simplicitat dels tractaments, unes característiques comunes a tots els nostres productes.

Sentir-se satisfet amb el propi aspecte físic implementa la nostra l’autoestima i la seguretat en nosaltres mateixos i ens fa ser més feliços.

Tots els nostres compostos estan avalats per rigorosos estudis científics que en demostren l’eficàcia. Aquests estudis i la recerca constant de nous principis actius són portats a terme per un equip d’investigadors en tot moment atent als suggeriments dels consumidors i als dels altres laboratoris manufacturers amb què col·laboren.

La crisi econòmica no hauria d’afectar les empreses o les entitats relacionades amb la cura del cos i la ment, perquè són el nostre principal actiu.

El tractament integral de la salut, com a fusió d’un saludable aspecte exterior i d’un bon funcionament interior, és una preocupació cada vegada més comuna dels professionals de la sanitat i de la població en general; d’aquí que “la crisi econòmica no hauria d’afectar les empreses o entitats relacionades amb la cura del cos i la ment, perquè són el nostre principal actiu.”

Els laboratoris The Body Clínic, S.L., nasqueren d’aquesta concepció mèdica holística, amb la voluntat de “millorar el benestar del nostre cos perquè la salut interior sempre es reflecteix en l’exterior i, al seu torn, en l’estat d’ànim.”

L’entitat s’ha consolidat “amb la creació i la producció d’una àmplia gamma d’articles, que van des dels complements i suplements dietètics als nutriocosmetològics i cosmètics, passant per d’altres que implementen el funcionament del nostre organisme, sempre buscant, en definitiva, l’equilibri entre el cos i l’ànima. Som molt conscients que sentir-se satisfet amb el propi aspecte físic ajuda a millorar l’autoestima i la seguretat en un mateix i ens fa ser més feliços. Per aquesta raó sempre insistim als nostres clients que segueixin les teràpies, no només per tenir una aparença més bella, sinó sobretot per millorar físicament i mentalment.”

Dirigit avui dia per Xavier Hernández i Iriberri, el plantejament inicial d’aquest projecte, sorgit l’any 1996 a Figueres amb un marcat caràcter social, fou obra de l’especialista en alimentació Sebastien E. Hebbelinck, “qui, tenint en compte la importància qualitativa que el sobrepès tenia en els països del Primer Món, va dissenyar i patentar el 1998 un producte, B-Slim Silueta, per ajudar en les dietes d’aprimament. Es tracta d’una concepció i una fórmula molt innovadores: basat en el Solusitan, un principi actiu procedent de la fibra de la closca del mol·lusc, s’aconsegueix un potent efecte imant sobre el greix. Per tal de facilitar als usuaris la seva ingesta, s’optà per presentar el producte en monodosis efervescents que han de ser preses just abans de l’àpat. B-Slim Silueta no pretén esdevenir un sistema d’amagriment per ell mateix, sinó constituir un complement en moments puntuals per a les persones que estan a règim, o bé que desitgen equilibrar el seu pes, però que no poden seguir una dieta estricta per raons diverses.”

La comoditat que suposà aquest innovador producte va permetre una ràpida expansió i consolidació de l’empresa, no tan sols al nostre país, sinó a altres com els Estats Units, Holanda, Bèlgica, Israel i Portugal. “La nostra oficina central es troba a Figueres, però també disposem de sucursals a Denver (Colorado) i a Holanda. L’any 2009, el senyor Hebbelinck decidí ampliar la nostra presència a l’Amèrica del Nord, un mercat amb unes característiques molt concretes a causa del seu gran pragmatisme i la seva competitivitat, i per això la seu dels Estats Units quedà especialitzada en articles per al control de pes. Des de la central de Figueres, en canvi, s’optà per l’ampliació de la gamma de fórmules amb principis actius de procedència totalment natural cap a altres àmbits de la salut: compostos per millorar la flexibilitat de les articulacions, per recuperar la fermesa juvenil dels pits, per reforçar la vista cansada, per tractar els símptomes de la menopausa, per als quadres depressius, per als roncs, etc. També ens vam adonar que calia fer un esforç a fi d’esdevenir més accessibles al gran públic a l’hora de divulgar les propietats dels nostres productes en els envasos i els prospectes.”

Els complements nutricionals continuen, tanmateix, sent una part molt important de la seva facturació, perquè “una alimentació saludable no només fa possible gaudir d’un millor estat de salut, sinó que afavoreix dormir millor, ampliar la capacitat de concentració, sentir-se més fort, estar més alegre… En definitiva, assolir una qualitat de vida òptima.”

Body Clinic pot presumir d’haver generat tendència en el mercat dels productes complementaris a les dietes d’aprimament; la fórmula del B-Slim Silueta i ZEROKILO ha estat imitada per moltes de les grans marques del sector. Igualment, la via de comercialització escollida per l’empresa ha marcat un punt d’inflexió dins l’àmbit dels productes dietètics. “Els nostres articles es poden trobar a les farmàcies i a les grans superfícies, però no de forma indiscriminada; és a dir, determinats compostos que no requereixen l’assessorament per part d’un especialista es poden adquirir a les àrees comercials del nostre país però altres productes nostres, com que han de ser presos després d’haver rebut l’assessorament d’un expert, només es poden comprar a les farmàcies, un mercat vastíssim, ja que només a l’Estat espanyol n’hi ha 22.000, més unes 1.500 parafarmàcies. De fet, al principi aquesta fou la forma de distribució exclusiva de B-Slim Silueta.”

Una altra fita de la companyia és el fet que “tots els nostres compostos estan avalats per rigorosos estudis científics que en demostren l’eficàcia. Aquests estudis i la recerca constant de nous principis actius són portats a terme per un entusiasta equip d’investigadors, en tot moment atent als suggeriments dels consumidors i als dels altres laboratoris manufacturers amb què col·laboren. Sempre hem apostat per la feina ben feta, per la qualitat i no pas per les campanyes agressives de màrqueting. L’eficàcia i el boca-orella han permès la nostra consolidació.”

A més, “som molt conscients del valor que els consumidors atorguen a la comoditat, a la eficiència i a la simplicitat dels tractaments, unes característiques comunes a tots els nostres productes.”

Aquest nivell d’exigència és la raó “de l’excel·lent qualitat dels nostres articles, sempre elaborats amb les millors matèries primeres i seguint els processos òptims, cosa que determina que n’externalitzem en alguns casos la facturació per assegurar-ne l’excel·lència. Aquest és el cas, per exemple, de B-Slim Silueta, que s’elabora a Alemanya, país punter en la fabricació de comprimits efervescents.” En altres casos, els seus compostos són manufacturats als Estats Units o a Espanya.

Els laboratoris Body Clinic, gràcies a la direcció del senyor Hernández, així com a la intensa tasca dels seus treballadors i dels seus col·laboradors externs, han aconseguit fusionar l’expansió internacional amb el caràcter proper i accessible d’una entitat de dimensió mitjana. “Disposem de molta més flexibilitat i capacitat d’adaptació a les circumstàncies que les grans empreses del sector.”

De la mateixa manera, han unificat l’esperit empresarial amb un vessant altruista, que es tradueix tant “en ajudar la població del Primer Món a mantenir un determinat pes i a millorar el seu estat de salut, com en la creació i el manteniment d’una fundació que té com a objectiu facilitar l’accés a l’alimentació en els països més desfavorits.” Només la reinversió de part dels seus guanys en la tasca humanitària al Tercer Món i en R+D explica per si sola el perquè de l’èxit ininterromput d’aquest projecte empresarial d’elevada incidència social.