Associacionisme cultural, esportiu i assistencial

PC, VOL. 14. L’associacionisme cultural, esportiu i assistencial

HOMENATGE A L’ASSOCIACIONISME

Aquest volum és una aportació per arribar al reconeixement que la societat hauria de plantejar-se, de tant en tant, vers la multitud d’associacions que fan el possible perquè gaudim de més benestar, d’una qualitat ben entesa de vida, d’un ajut solidari que arriba més enllà del nostre país, i de la salvaguarda de la nostra cultura i les nostres tradicions.

És tan sols una mostra de qui són i com actuen 247 associacions, conformades tant per engrescats nariguts, entusiastes col·leccionistes, apassionats del futbol, de la hípica o del tennis, com per amants de l’aventura, del mar i de la muntanya, o de les lletres, la cultura i l’art en totes les seves expressions…, o bé per defensors de les nostres tradicions: des de castellers fins a diables. I també és una entranyable dedicació als disminuïts físics i psíquics; als centres hospitalaris; als paralímpics o als special olympics; a les cases d’acollida, a la reinserció social; al Quart món i a les ONG d’abast internacional. Sens dubte, la solidaritat del nostre poble és reconeguda arreu del món.

Aquest llibre és incomparable a tota la labor desenvolupada, sense afany de lucre, pels seus protagonistes. Tanmateix, l’autor ha considerat que donant a conèixer aquest recull, encara es pot engrescar a més gent en el fet associatiu català, que, segons mostren les dades d’aquesta edició, té més de 50.000 institucions culturals, esportives i assistencials. Quin orgull! I com de grans ens fa sentir.

[maxbutton id=»1″ url=»http://www.testimoniosparalahistoria.com/volumen/associacionisme-cultural-esportiu-i-assistencial/»]