Especialitats mèdiques I

PC, VOL. 16. Especialitats mèdiques I

Un llibre que rendeix honors tant als grans noms de la medicina a Catalunya com als entranyablement anònims. Teniu a les vostres mans un dels llibres més entranyables que es poden fer. Dos-cents cinquanta-dos metgesses i metges ens parlen de les seves Especialitats Mèdiques, la formació que els ha calgut per arribar-hi, i la que hauran d’adquirir al llarg de la seva vida per mantenir el nivell, tant de bon metge com de metge bo. Amb aquest mostreig, fem una aproximació per saber qui és de veritat aquest personatge que ens retorna la qualitat de vida, quan la poca salut ens l’arrabassa. Veiem que estem davant d’un ésser que vol baixar d’un pedestal que l’incomoda, vol apropar-se al malalt i tractar-lo de tu a tu. En aquest llibre se’ns diu que la millor medicina és l’amabilitat, una mirada afable i un tracte humà.

Hauria pogut ser un llibre d’excel·lències mèdiques, però aquestes són una minoria, l’autèntica aportació a la sanitat pública o privada, tant la fa el referent doctor amb reconeixements internacionals, com l’entranyable especialista que ens és més proper. Si volem que la història sàpiga com estava la medicina a Catalunya a principis del s. XXI, són els metges i metgesses de tots els estaments els que ho han de dir. A través d’aquestes pàgines donem a conèixer des de la base fins als somnis dels èxits més grans.

Com deia un conegut catedràtic: «Mai hauria pensat que se’ns pogués dedicar un llibre així, nosaltres només rebem crítiques. Gràcies.»

De res doctor/a. Caldria excusar-nos per tenir-los presents sols quan estem malalts. Quan tornem a estar bé, és com si haguessin deixat d’existir. Aquest llibre és sols un petit «pegat» amb voluntat reparadora.

[maxbutton id=»1″ url=»http://www.testimoniosparalahistoria.com/volumen/especialitats-mediques-de-barcelona-1a-part/»]