Especialitats mèdiques II

PC, VOL. 17. Especialitats mèdiques II

Inquietuds i afanys, és una de les moltes lectures que es poden fer del resultat final d’aquest segon volum que Àngel Font dedica a les Especialitats Mèdiques dels metges i metgesses de Catalunya

Inquietuds perquè a l’àmbit de la sanitat es respira una necessitat de canvi, una manca d’il·lusió de futur, una mena de desencís de l’encant que va encarrilar cap al camí de la ciència mèdica a aquell jove que ara ja no ho és tant. Arribarà mai a cap de servei, a tenir consulta pròpia, deixarà de fer guàrdies algun dia, o de treballar a tres o quatre llocs per anar tirant? Podrà fer recerca sense restar hores a la família, se li pagarà, tindrà mitjans suficients?

L’Administració que tenim el 2005 té consciència d’això i més. Cal confiar-hi.

Afanys. Encara que la situació no sigui la mitjanament ideal, els professionals de la medicina viuen intensament tot el que fan. S’adapten als canvis i avenços que els obliguen a fer una constant readaptació, que saben molt bé, que no s’acabarà mai. Veuen il·lusionats els resultats d’aquesta, ja que es tradueixen en menys dolor per als seus pacients, més longevitat i més qualitat de vida.

Les pàgines d’aquest llibre, estan farcides de testimonis eloqüents, amb una conclusió que, per molt repetida, no és menys necessari recordar: -El dolor, el sofriment i l’angoixa del malalt mai seran una rutina, faré el que em pertoqui, però no deixaré mai a banda l’humanitarisme, el més important de la medicina-.

[maxbutton id=»1″ url=»http://www.testimoniosparalahistoria.com/volumen/especialitats-mediques-de-catalunya-2a-part/»]